Svijet

Bidenov tim za odnose s javnošću u Bijeloj kući činit će isključivo žene










Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden i potpredsjednica SAD-a Kamala Harris predstavili su tim za odnose s javnošću Bijele kuće kojeg će činiti isključivo žene.

Tako je Biden na funkciju sekretarice za medije Bijele kuće imenovao Jen Psaki, nekadašnju glasnogovornicu State Departmenta bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame.

Možda će Vas zanimati i:

“S ponosom predstavljam prvi tim viših zvaničnika za komunikacije Bijele kuće čiji su svi članovi žene. Ovi kvalifikovani i iskusni komunikatori će različitim pristupima i podjelom odgovornosti doprinijeti izgradnji zemlje”, kazao je Biden.

Psaki je na Twitteru napisala da se radi o najraznovrsnijem timu Bijele kuće u historiji koji, kako je ukazala, čini šest majki.

Kate Bedingfield, koja je bila glasnogovornica Bidenove kampanje, nominovana je za direktoricu komunikacija Bijele kuće.

Pili Tobar, koja je u kampanji bila direktorica kominikacija za koalicije, bit će na funkciji zamjenice direktorice komunikacija Bijele kuće.

Karine Jean-Pierre, viša savjetnica u Bidenovoj kampanji, obavljat će funkciju zamjenice sekretarice za medije Bijele kuće.

Symone Sanders, bivša viša savjetnica u kampanji, predložena je za savjetnicu i glavnu glasnogovornicu potpredsjednice Kamale Harris, dok će Ashley Ettiene koja je također bila savjetnica u Bidenovoj kampanji, biti imenovana za direktoricu komunikacija potpresjednice.

Na kraju, Elizabeth Alexander koja je obavljala funkciju više savjetnice u Bidenovoj kampanji bit će direktorica komunikacija prve dame Jill Biden.

Ovih sedam žena, od kojih je nekoliko Afroamerikanki, zauzet će neke od najvidljivijih uloga u administraciji.

Potpredsjednica Kamala Harris koja je postala prva žena i to Afroamerikanka na toj funkciji, opisala je ovaj novonajavljeni tim kao “iskusan, nadaren i onaj koji će rušiti sve prepreke”.

“Naša se zemlja suočava sa nezapamćenim izazovima – od pandemije koronavirusa preko ekonomske i klimatske krize pa sve do rasnih podjela i nepravde. Kako bismo prevladali te izazove moramo komunicirati s Amerikancima jasno, iskreno i transparentno, a ovaj iskusni i nadareni tim koji će rušiti sve barijere će nam pomoći u tome. Ovi profesionalci koji će biti zaduženi za komunikaciju izražavaju našu predanost izhradnji Bijele kuće koja odražava samo najbolje iz naše nacije”, kazala je Harris, piše CNN.

Izvor: Klix.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button