BiHCrna hronika

Sedma žrtva požara u Brčkom: Preminuo petogodišnji dječak










Nekoliko minuta iza ponoći u UKC-u Tuzla preminuo je petogodišnji dječak, sedma žrtva požara koji se u subotu ujutro dogodio u Brčkom.

Smrt je nastupila kao posljedica multiorganskog zatajenja izazvanog udisanjem ugljen monoksida i opekotina koje su bile zahvatile oko 40% dječijeg tijela.

Kako je povrdila Ersija Aščerić-Mujedinović iz UKC Tuzla, dječak je bio na mehaničkoj ventilaciji i povrede su bile teške.

“Nije se mogao izboriti, bio je jako nestabilan. Uprkos naporima ljekara, dječak je preminuo”, rekla Aščerić-Mujedinović.

Podsjećamo, u subotu oko 6 sati u kući u Sarajevskoj ulici u Brčkom, izbio je požar u kojem je smrtno stradalo dvoje djece i četiri odrasle osobe. Šestero djece i jedna odrasla osoba, koji su se u trenutku požara nalazili u kući, otpušteni su jučer iz brčanske Bolnice na kućno liječenje.

“Rezultati obdukcije stradalih u Suljagića sokaku pokazuju da je riječ o trovanju ugljen-monoksidom. Naređeno je toksikološko vještačenje i vještačenje uzroka požara po vještaku protivpožarne struke. Rezultati do sada provedenih radnji pokazuju da požar nije podmetnut od trećih osoba”, rekao je Samir Beganović, sekretar Tužilaštva Brčko distrikta.

Izvor: Ba.n1info.com



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button