SportU fokusu

Žikica Milosavljević najavljuje rukometni derbi: Moramo se dobro oznojiti!










Neočekivani poraz u Derventi 24:23 “poljuljao” je malo ekipu Konjuha koja je u tom susretu računala na tri premijerligaška boda, s obzirom da, realno gledajući imaju kvalitet više u odnosu na svog domaćina. Ipak, na kraju su Stolari morali pružiti ruku ekipi Dervente.

Kako je za Kameleon istakao trener Konjuha Žikica Milosavljević, ostaje žal što je njegova ekipa izgubila od tima koga će svi konkurenti živiničkog tima za vrh tabele vjerovatno u gostima i pobijediti.

Možda će Vas zanimati i:

“Poraz je iznenadio i nas, pogotovo jer je došao u posljednjim sekundama meča. Tek nakon utakmice uočio sam i par sudijskih grešaka, ali sami smo krivi. U jednom trenutku smo imali tri gola prednosti i čini mi se da nas je ta euforija podigla pa smo pomislili da je utakmica gotova. Nakon njihovog time-outa, uslijedila je serija Dervente od 5-0. U takvim trenucima ekipa je izgubila ritam igre i energiju koju troši da dostigne taj zaostatak. Uspjeli smo izjednačiti, a onda se u zadnjoj minuti dogodi isključenje jednog našeg igrača zbog prigovora, a oni su uspjeli bukvalno u pet sekundi da nam ‘strpaju’ taj pobjednički gol”, rekao je Milosavljević.

Konjuh nema vremena za odmor. Već u subotu od 19 sati u Gradsku dvoranu Živinice stiže banjalučki Borac, čini se u najgorem mogućem trenutku.

“Nama ne bi smio da se desi još jedan kiks na domaćem terenu. Moral je bio dobar na treningu, to me raduje, a dan pred utakmicu je jako važan jer trening kakav bude pred utakmicu pokazuje kakva će biti i utakmica. Moramo se dobro oznojiti u tom susretu i bitno je da moja ekipa odigra susret visokog ritma i da shvati da je Borac ozbiljna ekipa sa rukometnom tradicijom. Biće to praznik rukometa, siguran sam da će sala biti ispunjena i da je to motiv i igrač više za nas”, kazao nam je trener Konjuha.

Podsjećamo, još uvijek imate priliku osvojiti ulaznice za ovaj rukometni derbi. Sve što trebate jeste da učinite tri jednostavna koraka.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button