Sport

PODSTANARI: Hvala Gradu što u Zenici pratiti SVETINJU moramo!










Nakon dvanaest godina ne igranja u europskim takmičenjima, FK “Sloboda” danas igra utakmicu prvog pretkola Evropske lige protiv Beitara iz Jerusalema. Stotine i hiljade Tuzlaka ide u tuđi grad da gledaju ono što je njihovo. Postavljamo pitanje: ide li prvi čovjek Grada?

Prisjetimo se riječi Jasmina Imamovića, kada je na jednom sastanku sa igračima i rukovodstvom Kluba rekao:

“Nakon rezultata koje ste ostvarili, u narednoj godini (2016.) od nas možete očekivati još veću finansijsku podršku nego što je to do sada bilo. Zahvaljujući vašim uspjesima neki od velikih privrednih subjekata iz Tuzle iskazali su volju i spremnost da podrže Klub. Ovo do sada nikome nisam rekao i informaciju otkrivam vama – već od 15. decembra (2015.) krećemo sa radovima na stadionu Tušanj. Počećemo sa uređenjem svlačionica i uređenju zapadne tribine, kako bismo ispunili licencu B za stadione. Jednostavno, ne želimo da sutra izađete u Evropu, a da morate igrati na Bilinom polju. Uporedo sa tim započećemo izgradnju istočne tribine sa 7.200 natkrivenih sjedećih mjesta!”, rekao je tada, krajem decembra prošle godine gradonačelnik Imamović.

Međutim, obećanje – ludo radovanje. Tuzlaci idu u Zenicu, a u Tuzli niče novi most, nikom potreban, istom brzinom kao što su nicala i jezera i fontane i trgovi…

Ipak, hvala Zenici i Robijašima koji će podržati Slobodu.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button