Lifestyle

Šminka ili prirodni izgled? Saznajte šta muškarci više vole













Od ruževa do trepavica i svega ostalog što uključuje šminkanje, saznajemo kakvo je mišljenje muškaraca na sve to.

Mislite da momke ne zanima šminka? Oni možda ne znaju puno o tome ili ne razumiju kako se tačno nanosi (i to je u redu, jer ne očekujemo od njih da se i oni počnu šminkati), ali definitivno imaju svoje mišljenje kada je riječ o tome koliko šminke trebate nositi i kada.

Djevojke vole da provode bezbroj sati pred ogledalom šminkajući se da sve izgleda savršeno, mačkaste oči, stručno oblikovane jagodice itd. Čak je tu obožavana kupnja na sve najnovije i najveće kozmetičke proizvode. Ali koja se motivacija krije iza šminke?

Za neke od vas možda je to ljubav, neka vrsta smirenosti koja se stvara dok se šminkate, gdje je vas zadivljuje kad otkrijete nešto novo, a za druge je to način prikrivanja područja na kojima vidite svoje nesavršenosti. Druge će osobe vole da oponašaju izgled svoje omiljene slavne ličnosti. Ali morate priznati da se mnoge šminkaju kako bi impresionirali momke.

Da li momci stvarno vole kada vide vaša obojena lica ili više vole prirodniji izgled? Navodno istraživanja koja se rade u svijetu pokazuju da muškarci više vole ako žene nose manje šminke. Ali je li to zapravo istina? I zašto bi žene uopće trebale brinuti?

“Manje je više. Definitivno. Ne želite pretjerivati . Ako iznutra ne odišete ljepotom, nijedna količina šminke neće to moći prikriti.”

“Mislim da puno šminke zapravo čini žene da izgledaju lošije.”

“Obožavam vidjeti  našminkanu ženu, ali kao i mnogo momaka, velika količina šminke na djevojci i nije baš favorit. Neka šminka istakne vašu prirodnu ljepotu!”

“Muškarci žele poljubiti žensko lice, a ne šminku koja je na njemu. Ko se želi osjećati kao da ljubi masku?”

„Neka bude jednostavno i prirodno. To je najseksi izgled. Nitko ne želi poljubiti klauna! ” ovo su samo neki od odgovora koji se mogu dobiti od muškaraca širom svijeta.

U osnovi sve je do vas sada i šta vi više volite. Rasprava između šminkanja i prirodnog izgleda svodi se na tri glavne tačke.

1. Neka vaša prirodna ljepota zasja
Čini se da momci zapravo vole kad djevojke nose manje šminke. Ali to ne znači da nužno morate biti bez šminke, kao što mnoge žene već znaju. Muškarci sigurno mogu cijeniti staru poslovicu da je “manje više”, posebno kada je u pitanju ženska prirodna ljepota. I oni često žele vidjeti prave vas. Za sve ostalo, imate Snapchat i Instagram filter.

2. Preskočite skandalozne trendove
Modna pista prepuna je lutki iz izloga i ludih izgleda poput tog efekta mačkastih očiju, ali nije sve što vidite na pisti stvarni život. Preskočite sjajne usne, koje se ne mogu poljubiti, i ne komplikujte sa tušem na očima koje dovodi do izgleda tužne pande.

3. Ne pretjerujte previše
Uredu je neki noćni izlazak, jednom sedmično kad poželite da se istaknete, zbog mogućih fotki negdje u clubu, i da si pružite taj glamur look, ali svaki dan to raditi to je druga priča. To može imati obrnuti učinak pa da vas šminka postari, umjesto da vas održava mladima i svježim. Razmislite šta želite. Mladost da očuvate što duže, ili da prije ostarite. Na vama je odluka, šta vi više volite.

Na kraju dana, ipak, najvažnije je učiniti ono što vas čini najboljim i najljepšim – gdje vi najviše imate samopouzdanja jer ipak vi vodite svoj život i to su samo vaše odluke.



Back to top button