Sport

VIDEO: Najbolji svjetski skakači u vodu ponovo u Mostaru










Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo i ove godine dolazi u BiH.

Najbolji svjetski skakači u vodu će 24. septembra na Starom mostu ponovo izvoditi nevjerovatne skokove, kojima su prošlog ljeta oduševili gledaoce u BiH. No, ove godine očekuje nas i jedno posebno iznenađenje: u Mostar stižu i najbolje svjetske skakačice, koje će demonstrirati da nimalo ne zaostaju za svojim muškim kolegama.

Možda će Vas zanimati i:

Elitni svjetski skakači će na Starom mostu ponovo demonstrirati svoju zadivljujuću vještinu, skačući sa visine od 27 metara.

Među takmičarima će biti i neprikosnoveni petostruki prvak Gary Hunt (UK), zatim miljenik domaće publike – legendarni Orlando Duque (Kolumbija), te prošlogodišnji pobjednik Starog mosta – mladi Jonathan Paredes (Meksiko). Od takmičarki mogu se izdvojiti dvostruka prvakinja Rachelle Simpson (SAD), Njemica Anna Bader i sjajna veteranka Ginger Leigh Huber (SAD).

Mostar je sedma od devet stanica prvenstva, a dobra vijest jeste da je takmičenje na Starom mostu određeno za drugu polovinu septembra, tako da će se izbjeći nesnosne vrućine kakve su vladale prošlog augusta za vrijeme takmičenja u našoj zemlji.

Izvor: klix.ba



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button