TuzlaU fokusu

U Tuzlanskom kantonu 25 osoba se oporavilo od koronavirusa










U toku protekla 24 sata na području Tuzanskog kantona od koronavirusa se uspješno oporavilo 25 osoba, a otkriveno je novih 17 slučajeva koji su pozitivni na SARS-CoV-2, podaci su Kantonalnog kriznog štaba Ministarstva zdravstva.

Nakon skoro dvosedmične pauze, u Tuzlanskom kantonu su se počeli pojavljivati slučajevi oporavka od infekcije izazvane koronavirusom. U protekla 24 sata oporavilo se 25 osoba, a ovo je zvanično potvrđeno nakon što su dva puta bili negativni na testu.

Možda će Vas zanimati i:

Kako su naveli iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, 15 oporavljenih osoba je iz Živinica, devet je iz Tuzle, dok je jedno iz Gračanice.

S druge strane, na prostoru Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata otkriveno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Posljednji turnus testiranja u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli potvrdio je infekciju kod 13 osoba iz Tuzle, zatim tri iz Živinica te jedne iz Sapne.

U najmnogoljudnijem kantonu u Federaciji BiH trenutno je aktivno 266 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV-2, a u bolnici su hospitalizirane 32 osobe. Od toga je 29 u COVID bolnici Klinike za zarazne bolesti dok su tri na respiratoru u specijalnom odjeljenju Klinike za plućne bolesti.

U kućnoj izolaciji se nalaze 234 osobe s potvrđenim SARS-CoV-2 virusom, dok je 531 bez infekcije, ali pod istom higijensko-epidemiološkom mjerom.

Izvor: Klix.ba



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button