Tehnologija

FOTO: U Mostaru održan “Innovation Hack” – ovo su pobjednici










Tri dana, četiri izazova, 10 timova, 38 takmičara – a koja tri tima su pobjednici Innovation Hack hackathona? Prelazimo ravno na bit i odmah vam ih otkrivamo:

  1. nagrada 4.500 KM – SeekandHit
  2. nagrada 3.000 KM – NightWatch
  3. nagrada 1.400 KM – DVC Solutions

Kakve proizvode bazirane na sportskim podacima su timovi razvili? Tim SeekandHit je izradio rješenje za stvaranje sadržaja u realnom vremenu za sportske događaje, što omogućuje brandovima da učinkovitije koriste sportske trenutke.

Možda će Vas zanimati i:

NightWatch projekt je uveo element igre u klasičnu sportsku kladionicu, dok je DVC Solutions napravio platformu koja omogućava praćenje učinka većeg broja košarkaša iz različitih timova ili liga na jednom mjestu.

Sve je počelo u petak ujutro s pripremnim radionicama za hackathon, koje je do 17 sati držala ekipa iz Sportradara. Inače, Sportradar je suorganizator ovog takmičenja, zajedno sa SPARKom, a kao velika međunarodna korporacija zapošljava 1.900 ljudi u 30 zemalja svijeta i posluje na jedinstvenom raskrižju sporta, medija i betting industrije. Hackathon je počeo tačno u 17 sati, a deset timova je razvijalo svoje prijavljene ideje na ove izazove:

  • Sportsko klađenje
  • Gamifikacija sportskih podataka
  • Sportski podaci budućnosti
  • Sportsko novinarstvo

U 48 sati se svašta događalo – puno se radilo (neki su i zaspali za svojim radnim mjestima), mentori su davali korisne savjete, timovi su se međusobno družili, pili kavu Filicori (Binvest), vodu Ledu i energetske napitke Red Bull, a bilo je tu i puno hrane – od voća do junk fooda. Čak se i sat pomjerio unazad!

Uslijedile su prezentacije svih rješenja napravljenih u ovih 48 sati, a zatim i proglašenje pobjednika. Tročlani žiri (Andrea Čordaš – SPARK, Stjepko Čordaš – NSoft, i Luka Pataky – Sportradar) jednoglasno je odabrao najbolje prema kriterijima inovativnosti, izvedivosti, tržištu i komercijalne održivosti.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button