TuzlaValter Tuzlanski

Povodom obilježavanja 30. obljetnice Hrvatskog glasnika održana panel diskusija na temu “Mediji u službi čovjeka”










Povodom 30. obljetnice, a danas web platforme Hrvatski glasnik održana je u prostoru Ateljea Ismet Mujezinović panel diskusija na temu “Mediji u službi građana”, po Programu i temi održanoj danas: “Hrvatski glasnik kao svijetli primjer medija u najtežim vremanima u Bosni i Hercegovini”.

Po ovoj temi govorili su Marko Divković, predsjednik Udruženja novinara Bosne i Hercegovine, fra Franjo Ninić sudionik i saradnik Hrvatskog glasnika i moderatorica-novinar i urednik Hrvatskog glasnika Maja Nikolić.

Možda će Vas zanimati i:

Također na drugu temu, Izvještavanje medija u ratnim okolnostima ( izazovi, zloupotrebe, urednički zahtjevi…) prisutnim su nešto više kazali Zlatko Dizdarević dugogodišnji novinar i urednik Oslobođenja, Željko Ivanković književnik, književni kritičar, prevoditelj, urednik i publicist i moderatorica novinar Nataša Tadić.

Po temi “Mediji kao kreatori javnog mnijenja u Bosni i Hercegovini” prisutnim su govorili Ivana Marić politički analitičar, Vehid Šehić predsjednik Foruma građana Tuzla i moderatorica- novinar Enisa Alibalić.

Posjetioce ovog panela pozdravio je i v.d. gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić a također Nikola Čiča predsjednik HKD-a Napredak i fra Petar Matanović.

 

 

 

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button