SvijetVijesti

Johnson: Ukrajinski vojnici u Velikoj Britaniji uče koristiti oklopna vozila










Britanski premijer Boris Johnson otkrio je da se ukrajinski vojnici nalaze u Velikoj Britaniji i obučavaju se kako da koriste oklopna vozila koja ova država isporučuje za odbijanje ruskih snaga, piše BBC.

“Mogu reći da trenutno obučavamo Ukrajince u Poljskoj u korištenju protivvazdušne odbrane, odnosno u Velikoj Britaniji o upotrebi oklopnih vozila,“ rekao je Johnson novinarima koji su putovali sa njim tokom njegove posjete Indiji.

Možda će Vas zanimati i:

Johnsonov sekretar za štampu rekao je da je “nekoliko desetina” ukrajinskih vojnika trenutno u Velikoj Britaniji na obuci.

Ukrajinske trupe počele su obuku sa vozilima koje je donirala Britanija ovog mjeseca, rekao je Johnsonov glasnogovornik.

Velika Britanija obezbjeđuje Ukrajini 120 oklopnih patrolnih vozila, uključujući “Mastif”, koja se mogu koristiti kao izviđačko ili patrolno vozilo. Vojnicima će biti pokazano i kako da koriste sanitetsko vozilo “Samarićanin”, kao i oklopna izviđačka vozila “Sultan” i “Samson.”

Glasnogovornik je rekao da Velika Britanija i njeni saveznici obezbjeđuju ukrajinskim vojnicima nove vrste opreme koju možda ranije nisu koristili.

“Jedino je razumno da prođu potrebnu obuku kako bi to na najbolji način iskoristili. Uvijek smo svjesni bilo čega što se smatra eskalirajućim, ali jasno je da ono što je eskalirajuće su akcije Putinovog režima,” poručio je glasnogovornik.



Izvor
Ba.n1info.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button