SportU fokusu

KAMELEON INTERVJU//Talentovani Denis Halilčević: Košarka me ispunjava, želje su mi Evropa ili NBA! (VIDEO+FOTO)










Kadetska (U-16) košarkaška reprezentacija BiH nedavno se vratila u A-diviziju, nakon što je osvojila drugo mjesto u Sarajevu na Evropskom prvenstvu B-divizije. Član te sjajne mlade generacije bio je i 15-godišnji Denis Halilčević, kao jedini predstavnik Tuzlanskog kantona među Zmajićima.

Dva metra visok Banovićanin i član KK ABC Basket iz Tuzle, za četiri dana će proslaviti tek 16. rođendan. Trener Ozren Selesković za njega kaže da je izrazito talentovan te da očekuje da ostvari zavidnu košarkaški karijeru.

Denis Halilčević bio je gost Radio Kameleona. Odgovarao je na pitanja o reprezentaciji BiH, planovima za budućnost, uopšteno o košarci, a ćaskali smo i o opuštenim temama.

Denis Halilčević u dresu BiH protiv Makedonije

KAMELEON: Nedavno je BiH izborila plasman u A-diviziju. Kakve su tvoje impresije?

HALILČEVIĆ: To je za mene jedno veliko i nezaboravno iskustvo. Trenirali smo vrijedno 33 dana i od početka nam je cilj bio ulazak u A-diviziju. To smo ostvarili prvenstveno zahvaljujući stručnom štabu na čelu sa selektorom Admirom Prašovićem, pomoćnim trenerom Milošom Miloševićem, kondicionim trenerom Azurom Sakićem i fizioterapeutom Azurom Mehanovićem. Treba reći da smo imali dobru hemiju u ekipi, koja je na kraju i presudila da ostvarimo svoj cilj.

KAMELEON: Početkom godine pojavila se priča da bi mogao igrati i u Turskoj, a posljednjih dana se piše o angažmanu u Cedevitu…

HALILČEVIĆ: Turski klub se zove Tofaš. Bio sam na probi i sada je sve na čekanju. Također, 27. avgusta idem i na drugu probu u Cedevitu. Čelnici ovog kluba su me gledali na EP, tako da ponovo idem u Zagreb.

KAMELEON: Kako izgleda rad na treninzima sa stručnjakom kakav je Ozren Selesković?

HALILČEVIĆ: Od kako treniram on vjeruje u mene i kada me je prvi put vidio rekao je da ću biti veliki igrač. Svo svoje znanje i iskustvo prenosi na mene i zbog toga sam mu zahvalan, baš kao i pomoćnim trenerima Mirzi Numanoviću i Adnanu Žuniću koji je danas u Slobodi.

KAMELEON: Tvoj sugrađanin Alen Omić ostvario je dosta uspješnu karijeru. Nakon igranja u Španiji, sada je u Crvenoj zvezdi. Možeš li i ti njegovim stopama?

HALILČEVIĆ: Da, ostvario je dobru karijeru. Mislim da mogu.

KAMELEON: Šta te motivira da uspiješ u životu?

HALILČEVIĆ: Volim košarku i sport i to me nekako ispunjava. Preko košarke sam upoznao 90 posto prijatelja sa kojima se družim i privatno.

KAMELEON: S kim bi volio igrati basket 1 na 1?

HALILČEVIĆ: 1 na 1 bi volio igrati sa Bogdanom Bogdanovićem.

KAMELEON: Imaš li djevojku?

HALILČEVIĆ: Imam (smijeh).

KAMELEON: Koja je tvoja neostvaren životna želja?

HALILČEVIĆ: Moji planovi su Evropa, a želje su NBA i seniorska reprezentacija BiH.

KAMELEON: Poruka za mlade sportiste?

HALILČEVIĆ: Moja poruka je da se fokusiraju na sport i trening jer to je formula uspjeha.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button