Vijesti

Dodik pozvao stranke na konsultacije u Predsjedništvo radi imenovanja Vijeća ministara




Kako prenose mediji u RS-u, u Predsjedništvu BiH od 14 sati prvobitno bi trebao biti održan sastanak članova Predsjedništva Milorada Dodika, Šefika Džaferovića i Željka Кomšića.

Ovim konsultacijama, koje bi se prevashodno trebale ticati imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, trebali bi prisustvovati i članovi Кolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović, Borjana Кrišto i Denis Zvizdić.

Možda će Vas zanimati i:

Inače, Dodik je jučer i zvanično uputio predstavnicima političkih stranaka zastupljenim u Predstavničkom domu BiH poziv na konsultacije o imenovanju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

U obrazloženju je naveo da su, nakon što je konstitutivna sjednica Predstavničkog doma održana 6. decembra ove godine i u skladu sa Zakonom o VIJEĆU ministara koji propisuje rokove za donošenje odluke Predsjedništva BiH o imenovanju prvog čovjeka Vijeća ministara, stvoreni uslovi da Predsjedništvo BiH započne ove konsultacije.

Dodik je već ranije najavio da namjerava predložiti još aktuelnog ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltiju za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Kada je riječ o koalicionim partnerima iz Federacije BiH, on je u više navrata kazao kako to nije nužno SDA, kazavši kako čeka da se u većem bh. entitetu napravi većina koja će biti partner SNSD-u na državnom nivou.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button