Zanimljivosti i zabava

Beskućnik na dirljiv način pomogao ženi u nevolji i postao hit na internetu!










Britanka Nicole Sedgebeer podijelila je na društvenim mrežama svoje iskustvo zbog kojeg kaže da nikad više neće na jednak način posmatrati beskućnike.

Nicole je propustila svoj zadnji večernji voz iz Londona prema kući i shvatila je da ju čeka noć u velikom i nepoznatom gradu. Stanica je bila zatvorena, nije znala gdje da ide ni što da radi. No, u pomoć joj je priskočio Mark.

“Baš kad sam htjela zaplakati, pojavio se Mark, beskućnik. Rekao je da će me odvesti u kafić koji je otvoren i da je preopasno da po noći hodam sama.

Nakon kave i razgovora ostavio me tamo i objasnio mi da mora ići do svoje vreće za spavanje, ali da će doći u 5 ujutro po mene da me otprati na stanicu. Ja sam bila tipična kuja i nisam vjerovala da će se vratiti. Prošlo je 5, a njega nije bilo. Kad sam krenula, Mark je trčao ulicom prema meni. Ne samo da je došao nego je i morao ići autobusom po mene.

Tog čovjeka vjerovatno ne bih pogledala u oči da me tražio nešto sitniša, no preokrenuo je potpuno negativan događaj u mom životu u iskustvo koje mi je otvorilo oči. Mark, ti si poseban čovjek, nikada više neću gledati s visoka na beskućnike”, napisala je Nicole na Facebooku uz fotografiju s Markom.

Iskustvo koje zaista pokazuje da nam pomoć u nevolji može doći od nekog potpuno neočekivanog.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153302839126160&set=a.10150678637136160.388389.609156159&type=3&theater

Izvor: avaz



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button