BiH

Uvrijeđeni Duraković za Kameleon nakon ŠOKANTNOG poziva na ročište za 11. juli: Neću se pojaviti na sudu, bez obzira na posljedice!










Bivši načelnik opštine Srebrenica i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici, Ćamil Duraković ostao je zatečen pozivom Osnovnog suda u Višegradu da se 11. jula odazove na ročište nakon što ga je za 12.000 KM tužio reditelj Emir Kusturica.

Naime, Kusturica je podnio tužbu protiv Durakovića nakon što se on u “Dnevnom avazu” izjasnio po pitanju Nacionalnog parka Drina, za koji je prije nekoliko dana Narodna skupština RS usvojila i nacrt zakona.

“Cijela Evropa i svijet znaju za 11. juli, a onda se jedan sud unutar BiH odluči da mene, koji sam predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici dovede tog dana na ročište. Ne može biti slučajnost ni da ročište počinje u 13 sati kada je zakazana i dženaza namaz u Potočarima. To je za mene jedna velika uvreda! Sigurno ću se žaliti Visokom sudskom tužilačkom vijeću BiH i tražiću odgađanje tog ročišta”, izjavio je Ćamil Duraković za Kameleon.

U slučaju da ne uspije u svojoj nakani, odnosno ukoliko Sud ne odgodi ročište, Duraković će ipak ostati na obilježavanju godišnjice.

“Ja se sigurno neću pojaviti na sudu bez obzira na posljedice. Meni je 11. juli iznad mene lično i bilo čega što bi ugrozilo moje prisustvo na tom svetom danu”, zaključio je.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button