BiHPolitikaRegionTuzlaTuzlanski kanton

Šta Srbijansko tužilaštvo stavlja na teret Radoičiću: Navodna nabavka oružja iz Tuzle










Milan Radoičić je saslušan u Beogradu zbog sumnje da je zajedno s više nepoznatih osoba izvršio krivična djela udruživanje radi izvršenja krivičnih djela, nedopuštena proizvodnja, posjedovanje, nošenje i promet vatrenim oružjem i eksplozivnim materijama, te teškim djelima protiv opće sigurnosti.

Na saslušanju, Milan Radoičić je negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja, Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor osumnjičenom zbog opasnosti od bijega.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih osoba, kojima se na teret stavlja krivično djelo teška djela protiv opće sigurnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Milan R. se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle, koja mu je isporučivana na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin.

Nakon toga, prenosio je i skladištio te materijale na neutvrđenim lokacijama na teritoriji Kosova, gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama. Također, kao kolovođa grupe sa više NN lica, zajedničkim djelovanjem i općenito opasnom radnjom, 24. septembra je izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji Kosova.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button