LifestyleSvijet

Kina: Svi kućni ljubimci moraju biti uklonjeni iz domova radi koronavirusa










Lokalne vlasti u Kini svojim su stanovnicima naložile da se riješe svojih kućnih ljubimaca jer se boje da bi oni mogli biti zaraženi od koronavirusa piše “Daily Mail”.

Stambeni odbori, seoski vijećnici i firme iz različitih pokrajina i općina izdale su strogu naredbu mještanima, nakon što su od svojih nadređenih dobili uputstva za borbu protiv epidemije.

Selo u Hebei pozvalo je sva kućanstva da u pet dana maknu kućne ljubimce iz svojih domova, a ako to ne naprave, lokalna vlast će ih “srediti”, što znači ubiti.
Kineski stručnjaci za infektivne bolesti upozorili su da i kućni ljubimci trebaju u karantene jer su možda bili u doticaju s koronavirusom – što je već preplašene Kineze još više zastrašilo…

Možda će Vas zanimati i:

https://twitter.com/OnlyNomaly/status/1222212092930990083?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1222212092930990083&ref_url=https%3A%2F%2Favaz.ba%2Fglobus%2Fsvijet%2F546182%2Fnaredili-masovni-pokolj-kucnih-ljubimaca-zbog-koronavirusa

U isto vrijeme, Svjetska zdravstvena organizacija tvrdi da još nema dokaza da se virus prenosi s mačke ili psa na čovjeka.

Tako su i vlasti jednog stambenog kompleksa u Šangaju zabranile stanovnicima da hrane lutalice kako bi provele kontrolu i spriječile epidemiju.

U isto vrijeme, neki svojim ljubimcima također kupuju maske, pokušavajući ih zaštititi…

Izvor: Avaz



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button