BiH

Vatrena stihija došla blizu kuća: Besana noć za građane i vatrogasce Mostara










Požar koji je planuo u popodnevnim satima iznad mostarskog naselja Luka u noćnim satima subote počeo se širiti prema jugu, iznad naselja Tekija, prema Opinama.

Mostarski vatrogasci međutim, sve snage su angažirali na Fortici i na novom požaru u Hodbini, pokraj nekadašnjih staklenika, rečeno je iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostara. Dodali su kako njihovi ljudi trenutno nisu na Opinama, već na kritičnijim mjestima, Fortici i Hodbini.

Vatrogasci ističu da nema mjesta panici kada je riječ o požaru iznad grada.

-Od Fortice do Šehovina gori brdo. Nije kritično, išao je komandir smjene i situacija zasad nije kritična. Međutim, narod zove, zabrinuti su. Problem je vjetar koji pogoduje požaru, te ne znamo kako će se situacija odvijati preko noći – rekli su za Faktor iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostara.

Noćni su prizori požara poprilično strašni te mještani ne mogu biti mirni, posebno ako se zna da je vatra došla na nekoliko stotina metara od kuća. Mostar i drugi dijelovi Hercegovine već nekoliko dana bore se sa velikim brojem požara, a iz Civilne zaštite su naveli da će im u nedjelju u pomoć doći helikopter.

 

 

Izvor: faktor



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button