BiH

Mektić za BNTV: Živim za dan da građanima saopštim ovu rečenicu (VIDEO)













“Živim za taj dan kad ću građanima reći “evo, počelo je, u zatvor ide taj lopov, taj tajkun”,  rekao je sinoć ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić gostujući u emisiji “Puls” BN televizije.

Mektić je rekao da su ga novinari nedavno pitali da li ima ambicije da postane predsjednik Republike Srpske ili Predsjedništva BiH, na šta je on odgovorio da ga to ne interesuje.

“Mene interesuje ako bi mogao da ostanem u sigurnosnom sektoru, ako građani daju povjerenje mojoj političkoj opciji (SDS). Ja živim za taj dan kada ću da kažem evo građani počelo je, ide u zatvor taj tajkun, taj lopov. Političaru koji je krao da se počne oduzimati imovina i vraćati narodu”, rekao je Mektić.

On kaže da je to jedan od načina da se zadovolji socijalna pravda i da se dokaže da su u ovoj zemlji svi jednaki.

“Ne može samo neko da bude zaštićen i da ima jednu vrstu imuniteta od bilo kakvog progona, nevažno koliko je krao, pljačkao i upropaštavao, a da se na običnom građaninu trenira strogoća”, kaže Mektić.

Konstatacija Mektića u emisiji “Puls” bila je i kako svaki dan tonemo sve više što prema njegovim riječima potvrđuje i percepcija međunarodne zajednice u BiH kako je pravosuđe katastrofalna rak rana ove države i ovog društva.

“Stalno nešto očekujemo kako će nam međunarodna zajednica da riješi određeni problem ali kako god oni da to urade mi ćemo to da pokvarimo. Ne možemo mi ovdje vječno da živimo sa međunarodnom zajednicom, nama su ovdje potrebni normalni ljudi” – kazao je Mektić i dodao:

“Evo kralo se, nema šta se nije radilo. Ali, hajde da probamo samo šest mjeseci da ne krademo već da radimo u interesu naroda pa da vidmo hoće li se nešto promijeniti. Ako se ništa ne bude promijenilo i ako opet sve bude iste onda neka krade i dalje ko stigne. Ja garantujem da ako prestanemo da krademo u ponedjeljak da bi nam svima već u utorak bilo bolje”, istakao je  Mektić.

Na kraju emisije Mektić je naglasio da mnoge stvari koje bi išle u korist naroda Bosne i Hercegovine ne odgovaraju politikama u državi.

“Ma mnoge stvari i ne želim javno da govorim da ne plašim građane. Ali optimista sam, kad tad mora doći vrijeme kada će pravda biti zadovoljena i kada će pravosuđe početi da radi u interesu građana”, naglasio je Mektić.

Gostovanje Dragana Mektića u sinoćnjoj emisiji BN televizije privuklo je veliku pažnju gledalaca koji su telefonom zvali tokom čitave emisije kako bi postavili pitanje ministru.

 

 

Izvor: BN



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button