BiHSport

Zvjezdan Misimović zvanično direktor nogometne A reprezentacije BiHNekadašnji nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović stupio je zvanično na dužnost direktora A reprezentacije na nedavnom žrijebu kvalifikacionih grupa za EURO 2024.

Nakon uspješne igračke karijere, u kojoj je za reprezentaciju BiH upisao 84 nastupa i postigao 26 golova, Misimović je imao različite dužnosti u NSBiH. Obavljao je poslove tim koordinatora i tehničkog direktora A selekcije, te savjetnika Izvršnog odbora NSBiH za nogometna pitanja.

Misimović: Tražit ćemo našu šansu da se direktno kvalifikujemo na EP - N1

Uz brojne uspjehe koje je ostvario tokom karijere, najvažniji je svakako plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. a put u Brazil upravo je trasirao Misimović, majstorskim potezima kreirajući igru bh. tima, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

– Ovo je veliki izazov za mene, ali čvrsto vjerujem da ću svojim iskustvom i znanjem donijeti novi pogled na fudbal i stvari oko njega. Uvijek sam bio na raspolaganju, i sve što sam prošao u karijeri spreman sam podijeliti sa našim igračima, stručnim štabom, rukovodstvom Saveza. Pred nama je još mnogo posla, međutim osjeća se pozitivna atmosfera u svlačionici, dolaze, mladi talentovani igrači od kojih u budućnosti možemo očekivati velike stvari. Ponovo smo u A UEFA Ligi nacija, a u kvalifikacijama za Euro imamo šansu da se direktno plasiramo na završni turnir, što nam je i cilj – izjavio je Misimović.Izvor
FENA

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button