Tuzla

Zvanično završena sezona na Panonskim jezerima, kompleks otvoren samo za šetnju


Danas je zvanično završena sezona na Panonskim jezerima. To su potvrdili i iz Uprave JKP Panonija, naglasivši da je kompleks od sutra otvoren za šetnju i rekreaciju.

“S obzirom na vremenske prognoze sa promjenjljivim vremenskim prilikama i niskim jutarnjim temperaturama, kao i velikim troškovima održavanja vode u jezerima u punom kapacitetu, odlukom Uprave JKP Pannonica doo Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika je u ponedeljak 12. septembra 2022.g. zvanično završio ovogodišnju ljetnu sezonu.

Kompleks Panonskih jezera je od utorka 13. 9. 2022. godine otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju, posjetu dječijem vrtiću i ostalim sadržajima, ali ne i za kupanje, obzirom da je završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima. Završetkom ljetne sezone, radnici JKP Pannonica doo Tuzla kreću sa pripremama za realizaciju predstojeće zimske sezone 2022/2023 godine.

JKP Pannonica doo Tuzla se zahvaljuje svojim dragim gostima na posjeti tokom proteklog ljeta i poziva građane da dio svog slobodnog vremena provedu ove jeseni na Panonici. Već 16., 17. i 18. 9. 2022. godine, održat će se tradicionalni međunarodni susreti raftera – RAFTLOOK 2022. Nakon susreta raftera, održat će se TUZLA AUTO SHOW od 22. do 25. septembra 2022. godine” – saopćili su iz JKP Panonika.Izvor
Tuzlainfo.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button