Sport

Žunić: Želimo se revanširati Bosni za težak poraz u Mejdanu
U okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine košarkaši Slobode na svom terenu dočekuju ekipu Bosne. Biće ovo duel starih rivala, te prilika domaćim košarkašima da se revanširaju gostima iz Sarajeva za nedavni teški poraz u Mejdanu od istog protivnika.

Tim povodom organizovana je press konferencija a prisutnim novinarima se obratio trener košarkaša Slobode Adnan Žunić.

“Želio bih prije svega da čestitam Bosni na osvojenom sistemu kupa A, te samim time plasman na F4 kupa Bosne i Hercegovine. Nema nekih pretjeranih nepoznanica između nas, znamo sve kvalitete i mane jedni drugih. Nismo dobro odgovorili zadnju utakmicu protiv njih, te je jako bitno da popravimo utisak koji smo ostavili zadnji put u Mejdanu”, rekao je Žunić te dodao:

Možda će Vas zanimati i:

“Jako su čvrsti u odbrani, te od izuzetnog je značaja da i mi odgovorimo istom mjerom na takvu igru kako bi bili što duže konkurentni u ovoj utakmici, te da uz podršku navijača i našu energiju dođemo do veoma bitne pobjeda za nas.”

U prethodna dva susreta sa Bosnom, Sloboda ima koš razliku -52, na što se i osvrnuo trener Žunić.

“Imamo dosta prostora kako individualno, tako i timski da odgovorimo Bosni na što kvalitetniji način te sigurno da to što smo mi pružili u prethodna dva sraza sa njima nije realan omjer snaga. Imaju veliku rotaciju, te sigurno je da u svakom trenutku neko drugi može iskočiti u ovakvom susretu, moramo iskontrolisati naš ofanzivni i defanzivni skok što će biti važan faktor u sutrašnjem susretu.”, rekao je ŽunićMožda će Vas zanimati i:

Back to top button