TuzlaU fokusu

Život protkan emocijom u prvoj knjizi Sanje Hajdukov


Sanja Hajdukov, koja je javnosti poznata po svojim kratkim emotivnim pričama, sutra će promovisati svoju prvu knjigu. “Pohvala mudrosti” je zbirka objavljenih i velikim dijelom novih priča čija će promocija biti održana u NUB Derviš Sušić u Tuzli.

Nakon nekoliko godina pisanja priča za razne portale i publikacije, trud i rad Sanje Hajdukov će biti okrunjen zbirkom “Pohvala mudrosti”. Svi oni koji su imali priliku pročitati njene priče, koje je u početku pisala pod okriljem naše kuće, mogli su osjetiti mirise, okuse, ljubav, dodire, mamine poljupce i sve druge emocije o kojima je Hajdukov pisala.

Promocija knjige koja je najavljena za 15.07.2021. u NUB Derviš Sušić u Tuzli izazvala je veliko interesovanje publike. Zbog epidemioloških mjera, broj mjesta na promociji je ograničen i već popunjen.

“Mjere su takve kakve jesu, pa sala Narodne biblioteke ne može primiti onoliki broj posjetilaca koji su željeli da sutra sa mnom podijele tu radost. Ali, život je takav kakav je, pa smo zakazali i drugu promociju za septembar. No, o tome kasnije, da ovaj sutrašnji dan prođe dobro”, rekla nam je Hajdukov na početku razgovora.

Sanja Hajdukov

Oduševljenje i radost nije krila, posebno zbog toga što, kako kaže, nije zamišljala da će nekada promovisati vlastitu knjigu. “To je za mene veliki događaj, kad se malo bolje presaberem, možda i najveći u životu. Ja nisam mlada i možda nisam ni razmišljala u životu da ću promovisati knjigu. Ali, sada kada je ona ugledala svjetlo dana izuzetno sam ponosna na nju i nekako je doživljavam kao svoje četvrto dijete”, dodaje Hajdukov.

Za sve one koji koji nažalost zbog ograničenog broja mjesta ne mogu prisustvovati promociji, knjiga će biti dostupna u prodaji u prostorijama Erazmo Centra, koji je izdavač, ili putem online prodaje za one koji ne žive u Tuzli.

“Stvarno me čini neizmjerno sretnom činjenica da mi se stalno javljaju ljudi putem društvenih mreža i pitaju kada mogu doći do knjige, iz Australije, Amerike, raznih krajeva svijeta… Nisam očekivala da će ikada da me zadesi ovakva blagost”, zaključuje Hajdukov.

Sanji, našoj Sanji, čestitamo od srca i možemo reći da dijelimo njenu sreću!Možda će Vas zanimati i:

Back to top button