Tuzlanski kantonVijesti

Živinice će dobiti klizalište – zimska čarolija uz mnoštvo prazničnih iznenađenja

Poklon građanima


Na Trgu veterana policije pored gradskog parka Konjuh, na inicijativu Gradonačelnika Begana Muhića, a u saradnji sa Turističkom zajednicom Grada Živinice trenutno se postavlja podloga i instalira prateća oprema za klizalište koje će po prvi put biti instalirano na području Grada Živinice  u cilju obogaćivanja turističke ponude u zimskoj sezoni.

Gradonačelnik Began Muhić sa svojim saradnicima obišao je radove na Trgu veterana policije gdje se aktivno radi na uređenju i obavljaju sve potrebne radnje na lokaciji na kojoj će osim klizališta biti i drugi prateći sadržaji kako bi se upotpunila manifestacija Zimska čarolija u Živinicama.

Možda će Vas zanimati i:

Prema riječima Gradonačelnika Muhića, klizalište je poklon građanima posebno onima najmlađima.

Grad Živinice osim što postaje prepoznatljiv po privrednom razvoju i svojevrsni je brend u pogledu lokalnog razvoja na nivou cjelokupne FBiH, razvoj turizma pored razvoja sporta i kulture prateći je segment razvojne politike lokalne zajednice.

Prema tome, sadržajna raznovrsnost tokom ljetne i zimske sezone za sve građane, posjetitelje i dijasporu bit će imperativ razvojne politike Grada i u narednom periodu odnosno radit će se aktivno na unapređenju sadržaja svake godine.

Klizalište bi nakon postavljanja svih potrebnih elemenata uskoro trebalo početi sa radom, a građani će biti pravovremeno obavješteni o radnom vremenu i uslovima korištenja.

Zimska sezona će pored klizališta biti upotpunjena i javnim dočekom Nove godine kao i Zimskim bazarnim danima pod pokroviteljstvom Gradočelnika Begana Muhića, Gradskog vijeća i Turističke zajednice Grada Živinice.Izvor
ntv.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button