BiHVijesti

Zenički rudari se okupili pred direkcijom rudnika, još uvijek bez plata i toplog obrokaRudari zeničkog rudnika okupili su se danas ispred direkcije gdje su ukazali na probleme s kojima se susreću, a koji se ogledaju u neisplati plata i toplog obroka za januar.

Nezadovoljstvo zeničkih rudara i radnički neposluh još uvijek traje, a svoja prava još uvijek nisu ostvarili iako su se nekoliko puta okupljali pa i održali sastanke sa nadležnima koji ovaj put nemaju sluha.

Na današnjem okupljanju ispred direkcije Rudnika mrkog uglja Zenica nije bilo predstavnika sindikata, a rudari su poručili da su sve bliže trenutku kada će i radnici angažovani na održavanju napustiti jame te da će ispod Zenice biti “dvije tempirane bombe” jer ih niko ne sluša dok se bore za svoj zarađeni novac.

Prije desetak dana Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine prozvala je nadležne u Rudniku mrkog uglja “Zenica,” kritikovavši ih zbog slabe proizvodnje. Istakli su da imaju prihode od 3,2 miliona KM, a da im je za plate potrebno 10 miliona KM.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button