Tuzlanski kantonVijesti

Završava se izgradnja nove ceste u Kalesiji, ministar Dizdar obišao radove

Centralni dio

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je posjetio Kalesiju, gdje je s načelnikom Seadom Džafićem obišao radove na izgradnji ceste kroz centralni dio Kalesije.

Naime, izgradnjom ove dionice puta bit će povezano nekoliko kalesijskih naselja i rasterećena magistralna cesta M4 Tuzla – Kalesija.

Asfaltirana je dionica puta od Ulice Senada Požegića do Ulice žrtava genocida u Srebrenici.

“Izgradnjom potpuno nove dionice puta riješen je dugogodišnji problem stanovništva iz centralnog dijela Kalesije. Sada su putnom komunikacijom povezani s magistralnim putem i može se koristiti kao alternativni put prolaska kroz Kalesiju. Ovime se smanjuju gužve u saobraćaju i olakšava pristup stanovništvu do njihovih domova i imanja. Raduje me da smo zajedničkim naporima realizirali jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata u Kalesiji”, kazao je Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Izgradnju puta sufinansirali su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK i Općina Kalesija.

Ministar Dizdar je posjetio i lokalitet gdje su izgrađene zgrade za socijalno neprofitno stanovanje, čiju implementaciju provodi Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, a gdje se očekuje useljenje novih korisnika.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button