KulturaTuzlaVijesti

“Yves Saint Laurent by Alexandra i Pierre Boulat” otvara se u Ateljeu Ismet Mujezinović u Tuzli

U partnerstvu s Ambasadom Francuske i Francuskim institutom u Bosni i Hercegovini, Akademija VII predstavlja “Yves Saint Laurent Alexandra i Pierre Boulat” u Tuzli.

Predstavljajući majstorske fotografije pokojne Alexandre Boulat i njenog oca Pierrea, “Yves Saint Laurent by Alexandra i Pierre Boulat” dokumentuje modnog dizajnera svjetske klase tokom četiri decenije.

Otvaranje 24. marta 2023., “Yves Saint Laurent by Alexandra i Pierre Boulat” opsežna je zbirka fotografskih radova koji bilježe najznačajnije trenutke u karijeri francuskog modnog dizajnera i kostimografa Yvesa Saint Laurenta.

Više od trideset godina Alexandra i Pierre imali su ekskluzivan pristup Yves Saint Laurentu, dokumentirajući njegov život i rad, od njegove prve kolekcije 1962. do posljednje 2002. godine.

Pierre Boulat proizveo je svoju prvu priču o Yves Saint Laurentu za LIFE Magazine 1962. Naslovna priča na dvanaest stranica pratila je dizajnera koji je kreirao prvu kolekciju u svoje ime i za razvoj je trebalo mjesec dana.

Ova serija započela je dugu suradnju koja je obuhvatila njihove živote, a kulminirala je Aleksandrom Boulat koja je trideset godina kasnije preuzela dužnost od svog oca.

Izložba će biti otvorena 24. marta 2023. godine u Centru za kulturu Tuzla u 12:00 sati, u prostorijama ateljea Ismet Mujezinović i trajat će do 17. aprila 2023.

Izvor
mreza-mira.net

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button