SportZanimljivosti i zabava

Xhaka u problemu nakon utakmice protiv Srbije, FIFA pokreće istragu
Kapiten nogometne reprezentacije Švicarske Granit Xhaka bio je u centru pažnje tokom utakmice sa Srbijom, a FIFA je odlučila pokrenuti istragu protiv njega.

Xhaka je nerijetko tokom utakmice bio na udaru rivala iz Srbije, ali je i sam uzvraćao i bio raspoložen za sukob. Stoga, kako prenosi švicarski SRF, FIFA je odlučila pokrenuti istragu.
Upravo je nakon njegovog starta započeo jedan žestok duel u igri, koji je mogao rezultirati i ozbiljnijim sukobom na terenu te je to jedan od razloga zbog kojih je FIFA odlučila pokrenuti istragu protiv njega.
Granit Xhaka at centre of bust-up in fiery Switzerland vs Serbia World Cup clash - Mirror Online

Također, Xhaka je privukao pažnju nakon utakmice kada je nosio majicu s imenom Jashari na leđima. Kako je rekao, odlučio je podržati mladog kolegu iz reprezentacije Ardona Jasharija.

No, mnogi smatraju da je tako Xhaka odao počast Ademu Jashariju, osnivaču Oslobodilačke vojske Kosova i to će biti jedan od razloga ove FIFA-ine istrage.

Ovo nije prvi put da je Xhaka umiješan u incident u utakmici protiv Srbije pošto je već kažnjen, zajedno sa Xherdanom Shaqirijem, u duelu 2018. godine kada su golove proslavljali simbolizirajući orla.

Švicarski selektor Murat Yakin istakao je da će sačekati i vidjeti hoće li se nešto poduzimati protiv Xhake.

 Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button