BiHVijesti

Vlasnik hotela Jablanica koji je brutalno pretukao radnicu priznao krivicu: Sutra će se znati kaznaDanašnje suđenje u Općinskom sudu Konjic donijelo je neočekivan obrat u slučaju Amir Džafića (44), optuženog za  nanošenje teške tjelesne povrede Enise Klepo (28). Umjesto planiranog glavnog pretresa, Džafić je, preko svog odvjetnika Nermina Karalića, neočekivano priznao krivicu za djelo koje mu se stavljalo na teret.

Nakon što je tužiteljica Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona pročitala optužnicu, odvjetnik je iznio Džafićevu odluku o priznanju krivice. Karalić je istaknuo da je njegov klijent duboko zažalio zbog događaja i da mu nije bila namjera nanijeti ozljede.

Iako je Džafić priznao krivicu, postupajuća sutkinja Almina Čilić najavila je da će se izvoditi dokazi optužbe, uključujući iskaz oštećene Klepo. Ona je, podsjetimo, napadnuta nakon što je izrazila nezadovoljstvo uvjetima rada i dala otkaz u hotelu “Jablanica”, gdje je Džafić radio.

Klepo je tijekom suđenja opisala detalje incidenta i ozljede koje je pretrpjela. Optuženi ju je, prema optužnici, fizički napao, udarajući je šakom u glavu i tjerajući iz hotela. Klepo je kasnije potražila medicinsku pomoć, gdje su joj dijagnosticirane teške tjelesne ozljede.

Sutkinja je navela da je iako Džafić priznao krivicu, izvođenje dokaza neophodno. Sud će uzeti u obzir priznanje kao olakšavajuću okolnost tijekom izricanja presude, zakazanog za sutra.

Nada Dalipagić, odvjetnica oštećene Klepo, izrazila je zadovoljstvo što je priznanje konačno došlo. Klepo je, unatoč izostanku izvinjenja od bivšeg poslodavca, istaknula da je priznanje za nju značajno jer potvrđuje njezinu istinu.

Izricanje presude zakazano je za sutra u 14 sati.Back to top button