Tuzlanski kanton

Vlada TK: Povećanje sredstava za stipendije i nagrade u oblasti sportaVlada Tuzlanskog kantona utvrdila je danas kriterije za dodjelu kantonalne nagrade, priznanja i stipendija za sport za 2024.godinu u Tuzlanskom kantonu.

Osim kriterija, određene su i osobe kojima se dodjeljuju nagrade i stipendije, sportski rezultati za koje se dodjeljuju nagrade i stipendije, postupak, način dodjeljivanja i iznos nagrada i stipendija za ostvarene sportske rezultate, sa ciljem da poticajno i selektivno utiču na razvoj sporta i sportskih dostignuća na području Kantona.

Odlukom je predviđeno nagrađivanje i stipendiranje sportista koji su ostvarili vrhunske, zapažene i perspektivne sportske rezultate, te je predviđeno nagrađivanje školskih sportskih rezultata na zvaničnim školskim takmičenjima organizovanim na području Tuzlanskog kantona i na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Možda će Vas zanimati i:

Za ovu vrstu nagrada u oblasti sporta Vlada Tuzlanskog kantona budžetom je planirala sredstva u ukupnom iznosu od 140.000 KM, što je za 30.000 KM više nego što je to bio slučaj prošle godine.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button