BiHVijesti

Vijeće ministara BiH danas o zajmu za projekt unaprjeđenja kvaliteta zraka
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmatrat će na sjednici koja je zakazana za danas Inicijativu za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj za projekt unapređenja kvaliteta zraka.

Na dnevnom redu je i Nacrt odluke o ratifikaciji Protokola o izmjenama i dopunama Sporazuma o slobodnoj trgovini između država Evropskog udruženja slobodne trgovine (EFTA) i Bosne i Hercegovine.

Među brojnim tačkama dnevnog reda je i Prijedlog odluke o usvajanju Minimalnih standarda za pružanje kvalitetne pomoći i podrške žrtvama trgovine ljudima, posebno djeci u Bosni i Hercegovini koju je predložilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ministri će danas biti upoznati i o statističkim pokazateljima u obrazovanju u Bosni i Hercegovini za 2022. godinu, što je informacija koju je pripremilo Ministarstvo civilnih poslova BiH.

Također, bit će razmatrat i izvještaj o provođenju Akcionog plana za implementaciju Rezolucije Ujedinjenih nacija 1325 “Žene, mir i sigurnost” u Bosni i Hercegovini te Odluka o donošenju Plana upravljanja vodama za vodno područje rijeke Save u Federaciji Bosne i Hercegovine do 2027. godine.Izvor
Rtvslon.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button