Sport

(VIDEO): Zlatana Ibrahimovića optužuju za rasizam
Žestoki sukob Zlatana Ibrahimovića i Romelua Lukakua glavna je priča nakon burnog gradskog derbija Inter – Milan (2:1) u četvrtfinalu italijanskog kupa. Posebno je zazvonila jedna rečenica koju je Zlatan uputio Lukakuu.

Zahvaljujući tome što se utakmice igraju bez gledaoca pa se čuje sve s terena, kao i tome što su se obračunavali na engleskom, cijeli svijet je mogao ne samo čuti, nego i razumjeti burni sukob najboljih strijelaca Intera i Milana.

https://www.youtube.com/watch?v=vXKefoa02a4

Nakon toga su krenuli prema tunelu. Putem do tamo suigrači su jedva zadržavali Lukakua da ne potrči za Ibrahimovićem koji je brzo umaknuo u svlačionicu.

I dok su ostale rečenice koje su jedan drugom rekli dio folklora, ona Ibrahimovićeva: “Nazovi mamu i radite vaša vudu s*anja!” je zaintrigirala javnost.

Gazda Evertona 2018.: “Sve je bilo dogovoreno i onda je Romelu nazvao mamu te joj rekao da je dobio vudu poruku da ne potpiše za nas”

Mnogi su Ibrahimovića optužili za rasizam jer se igraču porijeklom iz Konga rugao za praznovjerje tipično za Afriku. Zlatan se pri tome referirao na poznatu epizodu s Lukakuom iz januara 2018.

Tada je Farhad Moshiri, vlasnik Evertona, otkrio da je Lukaku odbio produženje ugovora i otišao u Chelsea jer je dobio “vudu poruku”:

“Ponudili smo mu bolji ugovor nego Chelsea i njegov agent je s Romeluovom majkom došao u klub potpisati ugovor. Sve je bilo riješeno. Novinari i snimatelji su čekali da prođemo formalnosti i potpišemo. Međutim, usred završnog dogovora, Romelu je nazvao majku. Rekao joj je da je na hodočašću negdje u Africi i da je dobio vudu poruku da mora otići u Chelsea.”

Lukaku je oštro demantirao priču o vudu poruci, ali Zlatan ju je zapamtio

Lukaku je odlučno demantirao Moshirijeve riječi. Odgovorio mu je kako je on kršćanin koji nema veze s vuduom te da će ga tužiti. Objasnio je da je napustio Everton jer je htio igrati za jači klub i na kraju nije otišao u Chelsea, nego u Manchester United.

Ipak, Moshirijeva priča o Lukakuu, majci i vuduu je više medijski odjeknula. Zapamtio ju je i Zlatan te je Lukakua prvom prilikom podsjetio na to znajući da će ga tako razbjesniti.

Izvor: Index.hrMožda će Vas zanimati i:

Back to top button