Sport

(VIDEO) Mikić: Dolazi nam uigrana ekipa, ali mi se trebamo postaviti kao favoriti na ovoj utakmici


Rukometaši Slobode sutra u okviru posljednjeg, 13. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, dočekuju ekipu Goražda. Utakmica će se odigrati u 16 sati u Maloj dvorani Mejdana.

Medijima su se obratili šef Stručnog štaba, Mirko Mikić i rukometaš crveno- crnih Marko Lukić.

Možda će Vas zanimati i:

„Sutra u posljednjem kolu prvog dijela prvenstva dolazi dosta uigrana, iskusna ekipa. Posebno su uigrani ofanzivno, dugo igraju zajedno, znaju se dobro, praktički većina ekipe je tu od samih početaka, od pionira i u tom smislu rijetko i griješe, rijetko prave tehničke greške. Međutim, s obzirom da igramo na domaćem terenu, smatram da se zbog naše širine, naše klupe i našeg kvaliteta trebamo postaviti kao favoriti u toj utakmici i to pokazati na terenu. Skorija historija nam je pokazala i potrvdila da kad nismo na maksimumu i ozbiljno u utakmici- mentalno i fizički i intelektualno, da imamo ogromnih problema protiv svakog protivnika. Zaista cijenim Goražde, mislim da se radi o dosta dobroj ekipi i radujemo se utakmici, prije svega što je ovo posljednja utakmica u prvom dijelu kako bismo napokon odmorili, zaliječili povrede koje vučemo od početka priprema. Očekujem našu dobru igru, prije svega mnogo bolju defanzivno nego u prethodna dva duela i nadam se našoj pobjedi“, rekao je Mirko Mikić.

Šef stručnog štaba, kao i rukometaš Tuzlaka, istakli su da nisu zadovoljni dosadašnjim dijelom prvenstva, kada je riječ o igri ekipe. S druge strane, raduju se drugom dijelu prvenstva u kojem će, ističu, imati šta pokazati uz mnogo povoljniji raspored i ogroman motiv da poprave utisak iz prvog dijela sezone.

„Mislim da smo imali dovoljno vremena da se spremimo za ekipu Goražda, vidjeli smo da je to jedna dosta uigrana, iskusna ekipa. Ipak smatram da smo se dobro spremili, ako ispoštujemo sve što smo se dogovorili i budemo na 100 posto, rezultat ne bi trebao izostajati“, rekao je Marko Lukić.

 

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button