Svijet

(VIDEO) Eksplozija u hemijskoj fabrici u Sloveniji


Eksplozija je odjeknula u jutarnjim satima u hemijskoj fabrici Melamin u centru Kočevja. Prema posljednjim informacijama, u nesreći je povrijeđeno više osoba. Policija poziva okolne stanovnike da zatvore prozore i ne izlaze napolje. Gusti dim se kovitla nad gradićem.

Policiji je u 8.35 ujutro dojavljeno da je u centru Kočevja odjeknula eksplozija ili da je izbio požar. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Ljubljana, radi se na hitnoj pomoći radi provođenja hitnih mjera, pa je magistralni put kroz Kočevje zatvoren. Prema nezvaničnim informacijama Radio Slovenije, eksplodirao je kotao.

Možda će Vas zanimati i:

Poziv policije: Zatvorite prozore

“Savjetujemo svim stanovnicima u okruženju da zatvore prozore i ne izlaze napolje tokom intervencije. Takođe ne bi trebalo da prilaze licu mjesta”, saopštila je policija. Kada bude poznato više informacija, policijski službenici će ih upotpuniti.

Nekoliko povrijeđenih u eksploziji

U eksploziji je povrijeđeno i nekoliko osoba. Uprava Republike Slovenije za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama saopštila je da je u nesreći povrijeđeno više od deset osoba, od kojih je jedna teško opečena. Primož Velikonja iz Zdravstvenog doma Kočevje rekao je da su u nesreći povrijeđene četiri osobe, od kojih su dvije zadobile toliko teške opekotine da su helikopterom prebačeni u Univerzitetski medicinski centar u Ljubljani.Izvor
Ba.n1info.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button