Lifestyle

Večera za 10 minuta! Topli sendviči sa gljivama i rajčicom













Kada se dogodi da u kućanstvu ostane pokoja kriška starog hljeba, topli sendviči su najbolji način da se taj problem riješi, a hljeb ne morate bacati.

Ovi fini zalogaji se mogu napraviti na doista puno načina, od onih najjednostavnijih (šunka+sir) do onih malo složenijih. Okus toplih sendviča također može biti dobar, odličan i fantastičan. E pa da bi topli sendviči doista bili fanstastični sa velikim ‘F’, treba se malo potruditi oko sastojaka i pripreme.

Vaši ukućani biti će oduševljeni. Iako puno češće od ovoga radimo tople sendviče od peciva u tosteru, ovakvim načinom pripreme možete doista napraviti nesvakidašnju deliciju.

Možda će Vas zanimati i:

Da bi topli sendviči bili još okusniji dobro je hljeb kao podlogu premazati kombinacijom umaka na bazi rajčice, senfa i majoneze. Nadjev ovih fantastičnih zalogaja čini kombinacija šunke, prženih šampinjona, kiselih krastavčića i svježe rajčice. Naravno da je debeli sloj sira obavezan. Malo vlasca, malo češnjaka i jedno umućeno jaje preko svega i dobili ste savršenstvo koje može biti i večera, i laganiji ručak ili pak zakuska za goste.

POTREBNO:

  • 8 kriški starog hljeba
  • 200 ml tekuće rajčice
  • 3 kašike senfa
  • 3 kašike majoneze
  • sol, biber
  • 200 g tanko rezane šunke
  • 300 g ribanog sira (mozzarela, gauda…)
  • 2 manje svježe rajčice
  • 250 g šampinjona
  • 4-5 kiselih krastavaca
  • 2 jaja
  • 1 kašičica češnjaka u granulama
  • 1 kašika sjeckanog vlasca

PRIPREMA:

  1. Narezati kruh na šnite.
  2. Šampinjone očistiti i narezati na manje komadiće pa ih na brzinu ispržiti u tavici na malo ulja. Kada ispari sva tekućina posoliti ih i posipati vlascem i sa malo čenjaka u granulama.
  3. Rajčicu narezati na male kockice, kao i kisele krastavčiće.
  4. Jaja umutiti vilicom pa posoliti i popapriti.
  5. Pomiješati u posudici tekuću rajčicu, majonezu i senf. Posoliti, popapriti te po potrebi i ako želite dodati mrvljeni čili. Tom mješavinom premazati svaku šnitu kruha koju ste prije toga složili u veliki lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  6. Složiti na svaku šnitu kruha salamu pa posipati sve sirom.
  7. Preko sira staviti pržene šampinjone, rajčicu i krastavce.
  8. Preko svega pažljivo žlicom rasporediti umućena jaja.
  9. Peći u pećnici na 200C 10-15 minuta. Topli sendviči su gotovi kada se sir otopi i kafa postanu zlaćani i hrskavi.

Prijatno!

Izvor: recipeci.com



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button