Sport

UEFA suspendovala Mourinha na četiri utakmice

Roma je kažnjena s 55.000 eura i jednom gostujućom utakmicom bez navijača, jer su njegovi navijači palili baklje, bacali predmete na teren i oštetili stadion u Budimpešti.

Šef stručnog štaba italijanske Rome Jose Mourinho suspendovan je na četiri utakmice zbog nedoličnog ponašanja prema sudiji nakon finala UEFA Lige Evrope protiv Seville, javlja Anadolija.

Nadležni komitet UEFA-e saopćio je odluku u vezi s istragom o nesportskom ponašanju na finalu Evropa lige koje je igrano 31. maja u Budimpešti.

Mourinho je isključen iz klupskih takmičenja UEFA-e na četiri utakmice zbog upotrebe neprimjerenog i uvredljivog jezika na račun sudije Anthonyja Taylora.

Rimski klub je također kažnjen s 55.000 eura i jednom gostujućom utakmicom bez navijača, jer su njegovi navijači palili baklje, bacali predmete na teren i oštetili stadion.

Sevilla i Roma su u finalu Evropa lige odigrale remi 1:1, a španski klub je osvojio trofej boljim izvođenjem jedanaesteraca. Bilo je to prvo finale evropskih takmičenja koje je šezdesetogodišnji portugalski stručnjak Mourinho izgubio u karijeri.

Izvor
aa.com

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button