Tuzlanski kanton

Udruženje mladih “Baum” Banovići implementira izuzetno značajan projekatUdruženje mladih “Baum” iz Banovića implementira projekat “Jačanje mentalnog zdravlja kod djece i mladih-prevencija ovisnosti alkohola, duhanskih proizvoda i narkotika, te spolno prenosivih bolesti” koji je podržan od strane organizacije World Vision BiH i Ministarstva zdravstva TK.

Projekat je uključivao radionice za osnovce na temu ovisnosti o cigaretama, alkoholu, narkoticima, kockanju i modernim ovisnostima, te za srednjoškolce dodatak o spolno prenosivim bolestima

Radionice za osnovce su uključivale učenike VIII razreda svih osnovnih škola sa područja općine Banovići. Učešće na radionicama o ovim važnim temama uzelo je više od 190 osnovaca.
Radionice za srednjoškolce su uključivale učenike II i III razreda srednje škole i učešće na ovim radionicama uzelo je više od 280 učenika.
“Želimo da izrazimo zahvalnost OŠ “Grivice”, OŠ “Seona”, OŠ “Treštenica”, OŠ “Banovići Selo” i OŠ “Banovići”, te MSŠ “Banovići” koje su uzele učešće u projektu,” naveli su iz udruženja mladih “Baum” Banovići.
Ovaj projekat, pored edukativnih radionica, obuhvata i neke druge aktivnosti o kojima će se više pojedinosti znati u nadolazećem periodu.


Možda će Vas zanimati i:

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button