Tuzlanski kantonZanimljivosti i zabava

U Tuzlanskom kantonu stigli dodatni udžbenici za osnovce”


U depo Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona pristigle su dodatne količine radnih udžbenika za učenike osnovnih škola i one će u narednim danima biti dostavljene školama i podijeljene učenicima na korištenje.

Iz tog ministarstva podsjećaju da neke škole nisu precizno iskazale svoje potrebe za udžbenicima, te su početkom školske godine pojedinim učenicima podijeljeni već korišteni, ispisani radni udžbenici.

Možda će Vas zanimati i:

– Zbog neadekvatno iskazanih potreba u određenim školama nije izvršena adekvatna nabavka udžbenika, te se početkom školske godine pojavio navedeni problem. Ponavljamo, radi se o manjem broju učenika osnovnih škola u našem kantonu – kazao je ministar obrazovanja Ahmed Omerović.

Primjenom nove metodologije izvršena je nabavka nedostajućih količina udžbenika i oni su danas pristigli u depo Ministarstva.

– Ovim je otklonjen problem i svi učenici dobit će potpuno nove radne udžbenike, odnosno one udžbenike koji su namijenjeni za upisivanje određenih sadržaja. Ostali udžbenici jesu već korišteni jednu godinu, ali su oni u veoma dobrom i upotrebljivom stanju, te bi ih kao takve bilo šteta bacati, a nabavljati iste takve nekorištene udžbenike – rekao je ministar Omerović.

Dodao je da su udžbenici nabavljeni sredstvima iz Budžeta Tuzlanskog kantona, koja su planirana, te da “od Federacije BiH za ovu namjenu nije uplaćena nijedna konvertibilna marka“, saopćeno je iz Vlade TK.Izvor
tuzlainfo.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button