BiHVijesti

U Mostaru sastanak lidera vladajuće koalicije: Hoće li biti dogovoreni neophodni EU zakoni?


U Domu HDZ-a BiH u Mostaru sa početkom u 15 sati održat će se sastanak predstavnika političkih stranaka koalicije na razini Bosne i Hercegovine.

“Obavještavamo Vas kako će se u utorak, 27. februara 2024. godine, u Domu HDZ-a BiH (kneza Domagoja bb) s početkom u 15.00 sati održati sastanak predstavnika političkih stranaka koalicije na razini BiH. Nakon sastanka planirane su izjave za medije s početkom u 16.30 sati,” navodi HDZ BiH u saopćenju.

Lider “Naroda i pravde” Elmedin Konaković izrazio je nadu da će biti napravljen iskorak uzimajući u obzir važnost puta BiH ka EU.

Radne grupe će podnijeti izvještaj o tome šta su uradile u pripremi sastanka i eventualnim dogovorima. Konaković je rekao kako mu se čini da je Zakon o sukobu interesa manje problematičan u ovoj fazi te da zakon o sudovima može trpjeti modifikacije, ali, kako kaže, ne odustaju od svojih zahtjeva.

Konaković smatra ne bi trebali propustiti priliku za dobijanje “zelenog svjetla” za početak pregovora za članstvo u Evropskoj uniji.Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button