ArhivaTuzlanski kanton

U četvrtak se održava Kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture
Kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture održat će se u četvrtak u BKC-u TK, u periodu od 11 sati.

Na Kvizu znanju iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajnoj kulturi učestvovat će šest srednjih škola koje u svom sastavu imaju strukovna usmjerenja iz oblasti saobraćaja (vozači motornih vozila i tehničari).

Možda će Vas zanimati i:

Nakon utvrđivanja šeme takmičenja određeno je da će na završnom kvizu biti ukupno 10 timova (40
učenika) koji će predstavljati šest škola na nivou TK. Škole koje će imati svoje timove na kvizu znanja su:

  • JU Mješovita srednja saobraćajna škola Tuzla
  • JU Mješovita srednja škola Gračanica
  • JU Mješovita srednja škola Doboj Istok
  • JU Mješovita srednja elektro-mašinska škola Lukavac
  • JU Mješovita srednja škola “Hasan Kikić” Gradačac
  • JU Mješovita srednja škola Srebrenik.

Kviz će se sastojati od 40 pitanja, tako da će svaki učenik u timu imati priliku da odgovara na 10
pitanja.

Kviz znanja iz oblasti sigurnosti u saobraćaju i saobraćajne kulture organizuje se uz pomoć Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK u partnerstvu sa Ministarstvom obrazovanja i nauke, Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, Ministarstvom unutrašnjih poslova i srednjim školama sa područja Tuzlanskog kantona.

Cilj ovog projekta je doprinos povećanju stepena sigurnosti u saobraćaju na Tuzlanskom kantonu kroz podizanje nivoa znanja kod srednjoškolaca o sigurnosti u saobraćaju, saobraćajnim pravilima, pravilima ponašanja u saobraćaju, saobraćajnoj kulturi i posljedicama nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa.

Kako bi se uticalo na smanjenje broja saobraćajnih nesreća i povećanje sigurnosti djece i mladih u saobraćaju, a na djeci/mladima zanimljiv i motivirajući način, kroz edukaciju i takmičenje, ovaj projekat će podići njihov nivo znanja o sigurnosti saobraćaja, saobraćajnim pravilima, pravilima ponašanja u saobraćaju, saobraćajnoj kulturi i posljedicama nepoštivanja saobraćajnih pravila i propisa.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button