BiznisU fokusu
U fokusu

U centru Tuzle otvoren kafić kakav dosad niste vidjeli!

Baziran na muzici
U samom centru Tuzle, oživljena je scena koja donosi novi duh kafića. Drugačiji od uobičajenih mjesta u gradu, kafić “Baza” ističe se svojim jedinstvenim konceptom baziranim na muzici. Razgovarali smo sa vlasnikom  Denilom Babovićem, entuzijastičnim muzičarom i vizionarom, koji nam je otkrio unikatnu pozadinu ovog kafića.

Ovaj objekat nije samo prostor za ispijanje kafe – on je i oda muzici. Koncept je rođen iz potrebe za dodatnom podrškom lokalnoj muzičkoj sceni.

Kako nam je rekao vlasnik Denil, ono što ovaj kafić čini posebnim je pozornica koja je otvorena za sve.

“Ja sam muzičar i kao takav sam uvidio da tuzlanskoj muzičkoj sceni fali par ključnih faktora. Između ostalih, tu je pozornica na koju su dobrodošli bendovi raznih karaktera i vrsta, od manjih lokalnih do većih državnih i regionalnih aktora.  U saradnji za Udruženjem građana “Alternativna produkcija” organizujemo probe u prostorijama koje posjeduje udruženje, a koje je u sklopu kafića, organizovanje koncerata, festivala itd. Tako da se sve vrti oko muzičke scene, namijenjeno je da se proširi taj koncept sviranja, vježbanja, usavršavanja… Prostor pruža priliku za napredak i za mlade, starije, publiku, ali i izvođače”, istakao je Denil.

Osim muzike, “Baza” donosi novitet u tuzlansko ugostiteljstvo – točeno kraft pivo. S fokusom na proširenju ponude, planiraju uvesti i koktele, s posebnim naglaskom na kvalitet.

“Baziramo se da imamo širu pondu kraft piva generalno, pošto vidimo da toga fali u Tuzli, a gostima je jako zanimljivo. Osim toga u planu imamo uskoro uvesti i malo drugačiji koncept sa kafom. U principu to je neki američki stil pravljenja kafe sa crtanjem”, otkrio nam je vlasnik.

I jam session postaje nezaobilazan dio kafića. Periodično organiziran, jam session je pozornica otvorena za sve muzičare. Svake nedjelje, lokalni i širi umjetnici okupljaju se kako bi stvarali muziku na licu mjesta, a koncept Open Mic-a dodatno obogaćuje scenu, bez obzira jeste li muzičar, stand-up komičar ili nešto drugo.

Ako ste ljubitelj spontanosti i volite stvarati muziku na licu mjesta, Jam Session je događaj za vas. Ne trebate se prijaviti – samo dođite sa svojim instrumentom, a ako ga nemate, “Baza” vam nudi svoje instrumente na “izvol'te”.

Ako ipak želite dijeliti svoje već pripremljene materijale pred publikom – onda je Open Mic prilika koju ne smijete propustiti. Prijave se trenutno primaju putem Facebooka i Instagrama – samo napišite svoje ime, šta ćete izvoditi i šta vam je potrebno. Potrebna je samo hrabrost i tehnika da se pojavite na pozornici, a osoblje kafića “Baza” će se pobrinuti za sve ostalo.

“Baza” se nalazi na adresi Hadžibakirbega Tuzlića 8 (bivša Bankerova) u Tuzli.

Više o novootvorenom kafiću “Baza” u Tuzli saznajte u našem video prilogu. (Radio Kameleon)Možda će Vas zanimati i:

Back to top button