Valter Tuzlanski

U Banovićima napadnuta federalna zastupnica Elzina Pirić

Od Isaka zatražena policijska zaštitaZastupnica u Predstavničkom domu FBiH i predsjednica PDA Elzina Pirić napadnuta je sinoć u Banovićima.

Incident se desio oko 18:30 sati, tokom jednog sastanka kojeg je Pirić imala sa stranačkim članovima i aktivistima u sklopu priprema za lokalne izbore, piše Raport.

Pirić je za Raport prepričala šta se desilo.

“Ja sam članovima i aktivistima pričala o aktuelnoj političkoj situaciji, o Rezoluciji i našim prioritetima kao što su borba protiv korupcije, ratnog profiterstva i zaustavljanju izvlačenja novca iz javih preduzeća za privatne džepove.

Tad su počele psovke jednog od tih profitera, koji je došao sa sinovima. Njemu je Bakir Izetbegović dolazio na imanje. Psovali su mu ustašku majku zbog Vukoje, govorili da se preselim u Čapljinu. Tad su krenuli na mene, međutim ljudi su ih zasutavili. Jedan aktivist PDA koji me pokušao zaštiti je bačen na moj automobil i povrijeđen je”, ispričala je Pirić.

Ona dodaje da ovo nije prvi napad na nju, i da se čak počinioci ponavljaju, te da uprkos prijavama nikada nisu dobili ni prekršajni nalog.

Zbog ovog incidenta, kako saznaje Raport, predsjedavajuća Predstavničkog doma Mirjana MarinkovićLepić te predsjednik Komisije za sigurnost Dragan Mioković, uputili su dva odvojena zahtjeva prema ministru unutrašnjih poslova Rami Isaku da se zastupnici Pirić odredi policijska zaštita.

Mioković je za Raport kazao da se radi o napadu koji je rezultat huškačke politike SDA i DF-a.

“To je rezultat crtanja mete na čelo na priči o navodnoj izdaji i Vukoji. To je politika koja dovodi do incidenata i napada. Oni su direktno odgovorni za ovo”, naveo je Mioković.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button