Tuzla

Tuzlanski “dežurni” vatrogasac kompletno obnovljen i ponovo na radnom mjestu
Tuzlanski “dežurni” vatrogasac je, nakon nekog vremena, u potpunosti obnovljen i vraćen na svoje poznato “radno mjesto.”

Jasmin Habul, komandir ispostave Kreka, rekao nam je nekoliko pojedinosti kada je u pitanju dežurni vatrogasac:

“On je sa nama od 1999. godine, otkad je napravljena ispostava Kreka on je tu na svom specijalnom zadatku.  On je spreman da odgovori na sve moguće izazove. tu je da prkosi vremenu, nepogodama i tu je da odgovori na sve izazove.”

Poznati “dežurni” vatrogasac se nalazi u ispostavi Vatrogasne službe Kreka, a o ovome su se oglasili i na stranici Tuzlanski vatrogasci, koji su se vidno obradovali povratku svog predanog kolege na radno mjesto.

“Nebrojeno uspomena i anegdota je upravo vezano za ovog vatrogasca koji se nalazi u ispostavi “Kreka”. Toliko je predan svom poslu da svakodnevno “radi” bez godišnjeg odmora.

Pomno prati sva dešavanja u ovom dijelu grada, tako da u slučaju nečega vjerovatno se neće libiti da bude jedan od svjedoka. Za njega umor ne postoji, a razni vremenski uslovi su već odavno savladani. Čak, mnogi ljudi iz drugih gradova kada se sastaju na ovom mjestu, većinom je to “vidimo se kod vatrogasca”. Pa, dragi naš kolega, neka ti je sretno!! Vjerovatno ćeš sa tog mjesta ispratiti i dočekati još mnogo generacija i ostati autentičan simbol naše vatrogasne jedinice.

P.S Svaka sličnost sa stvarnim likovima je slučajna i nenamjerna.”Možda će Vas zanimati i:

Back to top button