Sport

Tuzlak Amar Ibrišimović bilježi zapažene nastupe u omladinskom sastavu VFL Wolfsburga


Lijepe fudbalske vijesti dolaze nam iz omladinske Bundes lige. Već smo pisali da je Tuzlak Amar Ibrišimović ostvario  transfer iz Tuzla Citya  te pojačao redove Njemačkog velikana VFL Wolfsburga.

Da nije samo pojačanje na papiru pokazao je na terenu. Fantastičnom dijagonalom  protiv Herte BSC koja je putovala pedesetak metara “spojio” je svog napadača sa golom u trenucima kada se “lomio” rezultat te je direktno zaslužan za pobjedu svog tima i prvo mjesto na tabeli.

Ovaj 197 cm visoki defanzivni fudbaler pokriva pozicije centralnog beka i zadnjeg veznog.
Ibrišimović je bio starter na svih pet odigranih utakmica i neizostavan je u sastavu popularnih vukova. Inače Ibrišimović slovi za jednog od najperspektivnijih BH-a igrača.
Prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine a jedan je od rijetkih igrača koji je iz naše omladinske lige prešao direktno u Bundes ligu.

21. avgusta odigrane su utakmice omladinskih kategorija Njemačke Bundes lige. Svoj prvijenac u dresu VFL Wolfsburgu postigao je Amar Ibrišimović. Tuzlak je bio strijelac u 43. minuti za vodstvo Wolfsburga od 3:1 protiv HSV-a. Konačan rezultat na kraju je glasio 6:2.

Možda će Vas zanimati i:
Inače Ibrišimović slovi za jednog od najperspektivnijih igrača Bosne i Hercegovine.
Prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u redove Wolfsburga došao je iz Tuzla Citya. Spekuliralo se o troznamenkastom obeštećenju sto se kasnije i potvrdilo.


Možda će Vas zanimati i:

Back to top button