TuzlaVijesti

Tuzla: Građani uživali u božićnim kolačima i najljepšim narodnim igrama

Na Trgu slobode

Proslava najradosnijeg katoličkog blagdana Božića upriličena je danas na Trgu slobode u Tuzli, a brojni građani su pokazali na koji se način uživa u ljepotama različitosti.

Pripadnici svih konfesija danas su se okupili u centru Tuzle, kako bi obilježili i skupa sa svojim sugrađanima proslavili najradosniji katolički blagdan Božić. Na ovakav način su prikazali ljepote različitosti, uživajući u božićnim slasticama i bogatom kulturno-zabavnom programu.

“Danas smo imali prelijepo druženje sa našim građanima, a uz sve smo se veselili katoličkom Božiću u prelijepoj atmosferi. Proslava je upriličena danas s obzirom da su se naši sugrađani katoličke vjeroispovijesti jučer družili sa članovima svojih porodica i prijateljima. Tuzla je poznata po bogatstvu različitosti i to je nešto što ćemo njegovati i u narednom periodu”, kazao je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Obilježavanje velikog blagdana upriličeno je u organizaciji Turističke zajednice Tuzle, a u saradnji sa Aktivom žena Husino. Cijelu priču dodatno su upotpunili članovi folklornog ansambla Panonija.

“Na naše veliko zadovoljstvo danas svi skupa dijelimo veliku radost katoličkog blagdana Božića. Ovdje smo i za bosanskohercegovačku dijasporu, koja je u velikom broju došla u našu Tuzli, a za sve njih smo priredili bogat program koji je satkan od igara folklornog ansambla Panonija te ukusnih delicija koje su pripremile članice Aktiva žena Husino”, istaknula je direktorica Turističke zajednice Tuzle Amra Jaganjac.

Obilježavanje Božića danas je upriličeno u okviru manifestacije Zima u Tuzli, a isto će biti učinjeno i u vrijeme velikog pravoslavnog blagdana u januaru iduće godine.

Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button