ArhivaTuzlanski kanton

Turistički vozić od Banovića do izletišta Zlača omiljena atrakcija posjetilacaTuristički vozić koji saobraća na relaciji Banovići – izletište Zlača omiljeno je prevozno sredstvo za putnike koji žele uživati u ljepotama planine Konjuh, javlja Anadolu Agency (AA).

Družeći se sa građanima Banovića i okoline saznali smo kako je samo malo potrebno da se potaknu pozitivne priče i da se iskoriste prirodni potencijali naše države.

Turistički vozić je nabavila Javna ustanova “Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma” Općine Banovići, a želja je da se linija Banovići – Zlača održi i da eventualno u danima vikenda vozić saobraća na relaciji Zlača – planinski dom Zobik.

Možda će Vas zanimati i:

“Vozić smo nabavili 2019. godine i odmah smo stekli povjerenje naših građana. Organizovali smo i novogodišnju vožnju, al i vožnje prema izletištu Zlača. Postoji mogućnost da se organizuju vožnje za grupe, da se vozić iznajmi za potrebe svadbi ili vjenčanja, za škole ili vrtiće”, kaže Almir Đerzić, uposlenik JU “Centar za zaštitu, razvoj i promociju turizma” Općine Banovići.

Turistički vozić raspolaže sa 36 mjesta, a moguće je zakačiti i treći vagon. Planina Konjuh je biser Tuzlanskog kantona, a dolaskom na Zlaču putnici ulaze u Zaštićeni pejsaž Konjuh.

“Sa JU “Zaštićeni pejsaž Konjuh” vidjet ćemo postoji li mogućnos da vozić ide do Zobika. Vjerujem da bi to bila prava atrakcija i da bi vozić bio pun u danima vikenda. Sa tom vožnjom ugođaj bi bio potpun, a naša turistička ponuda bogatija”, kaže naš sagovornik.

Građani koji su nedjelju iskoristili za vožnju turističkim vozićem nisu zažalili zbog takve odluke. Uživali su u čarima prirode, druženju i razgovoru.Možda će Vas zanimati i:

Back to top button