SvijetVijesti

Trump traži da se “zaledi” pomoć Ukrajini, smatra da Biden zarađuje na ratu


Bivši američki predsjednik Donald Trump pozvao je Kongres da odbije dodijeliti novi iznos pomoći Ukrajini sve dok sigurnosne službe ne dostave dokaze o navodnim korumpiranim poslovima predsjednika Bidena i njegovog sina Huntera.

Na skupu u Pennsylvaniji Trump je ponovio kako Biden uvlači Sjedinjene Američke Države u sukob između Rusije i Ukrajine te je naglasio kako postoje dokazi da Bidenova porodica, kao i sam predsjednik, zarađuju na osnovu rata u Ukrajini.

Navodno, prema Trumpovim tvrdnjama, porodici Biden poslani su milioni dolara sa računa ukrajinske energetske kompanije Burisma, a naglasio je kako je njegov sin Hunter u upravnom odboru ove kompanije.

“U svjetlu ovih informacija, američki Kongres bi trebao odbiti da odobri jednokratnu isplatu naših iscrpljenih zaliha dok FBI i porezna služba ne predaju svaki dio dokaza koji imaju o zločinačkoj porodici Biden i njihovim korumpiranim poslovima,” rekao je Trump.

Poručio je kako jedino Biden i njegova porodica imaju koristi od rata u Ukrajini.

“Bideni su od Ukrajine dobili milione dolara. Sada Ukrajine prima milijarde i milijarde dolara od američkih poreskih obveznika. Joe Biden je kompromitovan i uvlači nas u globalni sukob,” zaključio je Trump.Izvor
Klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button