Sport

Trener Fenera donio drastičnu odluku po pitanju Edina Džeke!




Ismail Kartal, trener turskog Fenerbahčea, razmatra iznenađujuću odluku u vezi s bosanskohercegovačkim napadačem Edinom Džekom, koji je ujedno i kapitan turskog giganta.

Prema izvještajima medija u Turskoj, Kartal bi danas mogao promijeniti postavu i izbaciti Dijamanta iz prvih jedanaest igrača.

Isti izvor navodi da trener razmišlja o tome da Džeka premjesti na klupu i umjesto njega pruži priliku Michyju Batshuayiju. Ova odluka može proizaći iz negodovanja Dijamanta nakon izmjene u prethodnoj utakmici protiv Samsunspora.

Saznaje se da će trener Kartal konačnu odluku donijeti nakon današnjeg treninga. Razgovarao je s Batshuayijem i zamolio ga da bude spreman, objašnjavajući mu očekivanja. Također je razgovarao s kapitenom Džekom, koji mu je poručio da nije bio ljut na njega, već na četvrtog suca zbog kašnjenja s pokazivanjem njegovog broja prilikom izmjene.

Dijamant Džeko s 16 golova trenutno je najbolji strijelac turske Superlige. Utakmica protiv Basaksehira na rasporedu je sutra, s početkom u 18:00 sati. Očekuje se da će konačna odluka o startnoj postavi biti donesena nakon današnjeg treninga.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button