Sport

Tranfer koji je obilježio zimski prelazni rok: Tottenham dobio bitku s Bayernom za nebeskog skakača
U posljednjem trenutku zimskog prijelaznog roka, fudbalski svijet svjedočio je spektakularnom transferu – mladi rumunski reprezentativac Radu Dragusin preselio se iz Genoe u redove Tottenhama za impresivnih 30 milijuna eura.

Dragusin, talentirani 21-godišnji štoper, stigao je u Tottenham noseći s brojem šest na leđima, a njegov novi ugovor s klubom produžen je do ljeta 2030. godine. Unatoč ponudi veće plaće od strane Bayerna, mladi Rumunj odlučio se za Tottenham.

Rođen u Bukureštu, Dragusin je započeo svoju karijeru s 16 godina u redovima Juventusa, gdje je brzo napredovao i debitirao za prvi tim sa samo 18 godina. Unatoč debitantskom iskustvu, mladi branič proveo je veći dio svoje karijere na posudbama u klubovima poput Sampdorije, Salernitane i Genoe.

Njegov uspon dobio je značajnu brzinu prošlog ljeta kada ga je Genoa otkupila od Juventusa za 10 milijuna eura. Ove sezone, Dragusin je briljirao na terenu, što je rezultiralo njegovim transferom za iznenađujućih 30 milijuna eura, trostruko većim iznosom od njegove prethodne kupovine.

Impresivna visina od 191 centimetra čini ga iznimno snažnim u zračnim duelima, a statistika pokazuje da je Dragusin najbolji skakač u talijanskoj Seriji A. Sa 59 osvojenih zračnih duela od ukupno 84, nadmašuje mnoge iskusnije igrače.Back to top button