Svijet

Tramp uvjeren u pobjedu na izborima

Bajdena nazvao “najgorim predsjednikom u historiji”
Na skupu u Ajovi bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) kazao je da će siugrno pobijediti Džoa Bajdena (Joe Biden), za kojeg smatra da je “najgori predsjednik u historiji”.

Tačno na treću godišnjicu napada svojih pristalica na Kapitol, Tramp je održao dva skupa u Ajovi, saveznoj državi koja 15. januara prva počinje sa republikanskim predizborima za stranačku predsjedničku nominaciju.

Možda će Vas zanimati i:

Tramp sanja o ponovnom izboru u novembru, uprkos tome što ima četiri kaznene prijave. On će se za osam dana tako suočiti s biračim po prvi put nakon strmoglavog odlaska s predsjedničke funkcije.

Republikanski milijarder je u dugom govoru uvjeravao svoje pristalice da će “pobijediti po treći put” na predsjedničkim izborima. On, naime, nikad nije priznao poraz na izborima prije četiri godine i tvrdi da mu ih je Bajden “ukrao”.

Opisujući Bajdena kao “najgoreg predsjednika u historiji SAD”, Tramp je stotinama pristalica rekao da je zemlja u velikom padu i da joj prijeti nova velika depresija. Sebe pritom smatra posljednjom prilikom za spas.

Uprkos svim kontroverzama, ankete Trampu daju veliku prednost nad protivkandidatima Niki Hejli (Nikki Haley) i Ronom DeSantisom.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button