Valter Tuzlanski

Tanja Topić: Rukovodstvo RS je u stanju panikeRukovodstvo Republike Srpske nema izlaznu strategiju. Ono je u svojevrsnoj panici i pokušava da nađe najbezbolnije načine kako da preboli sankcije, izjavila je u razgovoru za Fenu politička analitičarka iz Banje Luke Tanja Topić.

Vijest da su banke u Republici Srpskoj pogasile račune svima koji su pod sankcijama stavila je upitnik nad kompletan finansijski i privredni sektor. Finansijske transakcije nisu onemogućene samo rukovodstvu entiteta, već i firmama koje su na crnoj listi. Najave iz Ministarstva finansija SADa da će biti ugrožen bankarski sektor u Republici Srpskoj ukoliko ne zatvore sve račune osobama i pravnim licima sa crne liste bile su izričite.

Možda će Vas zanimati i:

Topić naglašava kako je raspoloženje u rukovodstvu ovog entiteta promijenjeno u vrlo kratkom vremenu.

– U početku su te reakcije predstavljale jednu vrstu podsmijeha, ignorantskog odnosa gdje se zapravo davalo objašnjenje da te sankcije ni na koji način ne dotiču one na koje se odnose, uz vrlo jednostavno, populističko obrazloženje da oni nemaju ni nekretnine ni račune u Sjedinjenim Državama – kazala je ona.

 Možda će Vas zanimati i:

Back to top button